Je to tady zase, fair-play jako prase

07.05.2013 11:09

Pro tento víkend vyrazila naše posádka v sobotu brzy ráno na otočku do vzdálených Kunovic. Lehké zmatky nastaly již při odjezdu, sešlo se více aut, o to méně hráček (tuto část příběhu si doporučuji zapamatovat, později tento fakt zatočí s celým softovým světem). Nakonec jsme ale načas odfrčely vstříc novým dobrodružstvím.

První zápas se na prkno postavila Aranka v ose s omladinou Anet (neplést s Anouzem, píšu omladinou! - nadále budeme pro Anet používat oslovení Žanda). Házela perfektně, pole hrálo o poznání lépěji než předcházející víkend, avšak stále se nám nevyhýbaly chyby či psychobloky z příhozů. Hodně se pálilo, za zmínku stojí vyzdvižení výkonu Týnky, která 7x vystála metu. Bravo, i to se počítá a historie se neptá. Je třeba se šestřit na koncovku. Skóre se každou chvíli přelévalo ze strany na stranu, bohužel nám koneček lehce utekl a prohrály jsme 5:7.

O to větší bylo odhodlání vyhrát v druhém zápase. Na osu se dostalo nejstarší duo extraligy (zde se nehodí jmenovat, modří vědí). Obrana se inning od inningu zdokonalovala, na pálce se pálilo a celý zápas vypadal hodně nadějně. V polovině nás sice opustila opora Arka, ale briskně ji nahradila paní Hulihen. V 7. inningu za stavu 12:6 a 1 aut pro nás jsme už začinaly věřit tomu, že povezem z Kunovic alespoň jedno cenné vítězství. Namísto toho se stala věc zcela nevídaná. Kaučem soupeřů byl podán protest za špatné střídání, který zamotal na delší dobu hlavu přítomným rozhodčím. Po několika minutách lovení v pravidlech byl zápas ukončen a nám napálena skreč (0:7, bez bodu, pokuta) s následnou stopkou pro následující zápas a kaučování hru pro 2 hráčky. A jak to celé vzniklo? Zde je potřeba se vrátit na začátek příběhu, o 7 hodin dříve. Namísto 13 lidí nás odjelo 12. Po odjezdu Arky nás zbylo 11. Jedna hráčka byla jako DP, tedy 1 náhradník na lavičce. Paní Hulihenová byla vyloučena ze zápasu za neoprávněný start, Anouz byl vyloučen také do konce zápasu jakožto vedoucí družstva a osoba zodpovědná za střídání. A zde milý čtenáři počítej dobře - kolik lidí mohlo střídat vyloučené? Ano správně, zbyl nám pouze Karlos. Sečteno a podtrženo - ráno vstávat, 3h do Kunovic, 4h hraní, 3h z Kunovic, 1 prohra, 1 skreč. No není to perfektní sobotní program?

 

Další klání se přeneslo v neděli na Kotlářku. Hlavní doménou obou zápasů byla super pálka a to všech startujících hráček z našeho line-upu. Dokonce některé z nich ohrožovaly ploty v zadním poli. Celkem přesvědčivě jsme výhrály první zápas 13:5. I v tom druhém jsme měly hezky našláplo, ale tu a tam se něco zvrtlo, což se nám vymstilo a prohrály jsme 11:6. Nicméně i na Kotlářce jsme zanechaly po sobě stopy, které mi připomněly Obecnou školu. "Vraťte okamžitě ty kruhy! Rosenhaim, Čejka!", přidá se Maxová. "My je nemáme", ohrazuje se Rosenheim. "Když vy nevrátíte kruhy, nemůže být kouzlo," varuje kouzelník, ale kruhy nejsou. (kruhy = klíčky od šatny, pozn. redakce)

 

Spoustu krásných momentů si prohlédněte ve fotogalerii Ajwan.
-pelda-

Diskusní téma: Je to tady zase, fair-play jako prase

Datum: 09.05.2013

Vložil: Radim

Titulek: Klasik

Co neuhraji uhadaji. Plati to v kunovicich vzdy a bude platit dal.

Datum: 09.05.2013

Vložil: Michal

Titulek: Funkcionáři z Kunovic

No jak tak čtu tak páni z Kunovic jsou stále stejní. Výhra za každou cenu... softball až na druhém místě. Náš klub SK Sever Brno má opravdu "pěkné" vzpomínky na jejich protesty. A proto je nemám rád....

Datum: 10.05.2013

Vložil: Rosťa Klimánek, Snails

Titulek: Re: Funkcionáři z Kunovic

A mohl bys být konkrétnější? Já bych si o tom docela rád něco přečetl. Moc rád si osvěžím paměť.
Děkuji moc.
Rosťa

Datum: 10.05.2013

Vložil: Michal

Titulek: Re: Re: Funkcionáři z Kunovic

Třeba rok 2007, za muže Kunovice "B" nastoupili 4 hráči "A" týmu nad čarou. Nám to nevadilo, chtěli jsme hrát. Nás bylo jen 9, v polovině zápasu se nám zranil hráč. Kunovice hned, že to je kontumace a že hrát dál nechtějí. I když bylo jasné, že zápas vyhrají. Klidně se to mohlo dohrát v 8. To, že celou dobu hráli jejich 4 hráči neoprávněně je nezajímalo.... a na začátku tisíciletí toho bylo více.... Ostatní pravidla musí dodržovat, ale Kunovice nemusí.... I kluci z Hodonína by mohli vyprávět....

Datum: 14.05.2013

Vložil: Rosťa Klimánek, Snails

Titulek: Re: Re: Re: Funkcionáři z Kunovic

Sice jsem tam nebyl, ale přesto bych si dovolil tvé tvrzení zpochybnit. V roce 2007 mělo Áčko jediný cíl - postup do první ligy. Dost pochybuji o tom, že by tehdejší trenér Mejla Zedník dal souhlas k tomu, že za Béčko nastoupí hned čtyři (!) hráči Áčka a riskoval by jejich postih. To vše kvůli (velmi se omlouvám) nepříliš významnému zápasu. Něco takového si vůbec nedokážu představit.

Upřimně, spíše si myslím, že tady promlouvá závist. Promiň.

A možná bych tuto debatu ukončil. Nemyslím si, že by čtenáře těchto stránek nějak moc zajímala.

Rosťa

PS: Ještě jednou omluva za slova o významnosti zápasu. Nechci shazovat žádnou soutěž, ale z našeho pohledu to tak prostě bylo.

Datum: 07.05.2013

Vložil: Maršík

Titulek: Cena je Vaše ...

Poseru se z Vás ... fair-play cena je Vaše :-D
Za všechno asi může teda Arka no :-D

Datum: 07.05.2013

Vložil: Káka

Titulek: lehký dovětek k sobotnímu návratu

Aby toho v sobotu nebylo málo,po opuštění posádky auta ve složení Jack,Pelda,Karel jsem se vydala ,před Nuselským mostem, ke svému autu å protože jsem měla mraky věcí,odhodila jsem igelitku s bordelem do první otevřené popelnice.Dojela domů.Ráno hledám peněženku å to mě polilo horko!Peněženka zůstala s bordelem v popelnici!Takže jsem naskočila na oŕe å 180km rychlostí pádila k popelnici.A světe div se, byla tam!Nutně ještě podotknout, že jsem tam měla na výplaty pro 3 lidi!Jsem fakt tragéd se štěstím!

Přidat nový příspěvek