První vlaštovička na Krči

06.04.2014 20:55

Pátek večer - zběsile prohrabávám skříň a hledám slajďáky. Někde to tu přeci musí být, kam bych to jinam dala? A kde mám vlastně boty a rukavice? Ježiš, boty jsou úplně na maděru, no nic, aspoň z nich umyju tu zaschlou antuku. Vše ready, může to začít. A tak se v sobotu ráno deru mlhou, starou známou cestou na Krč. Po půl roce je to zase tady. Hurá, další softbalová sezóna začíná. 

 

Na Krči hned u bufetu na kávě potkávám staré známé mladé tváře. Skvělý, jsme tu všechny, nikdo neumřel! A tak táhnem tu svou káru dál na Béčko, kde na nás čeká už notnou chvíli běhající Chemie. Ne, tím se fakt nenecháme rozhodit, hlavně nepřepálit začátek. Takže se namísto toho bavíme v dogoutu Týnky scénkou, která si do očí místo očních kapek nakapala vodičku pro psy proti klíšťatům. Ještě jsme ani neoblékly dres a už máme hráčky na ambulanci. Naštěstí celá záležitost dopadla dobře, Týnka normálně vidí, jen se jí po psích kapičkách toršku zlepšil čuch. A dokonce si v druhém zápase vyzkoušela, že se dá catcherovat i s jednou čočkou. Pojďme ale ke hře. Co říci o zápase samotném? Obrana dost dobrá, betony, doubly, famozní zákroky. Jen pálka byla jakási bezzubá. A když už to vypadalo na bod, tak nás rozhodčí típ. Slovy klasika "první vyhrání z kapsy vyhání", tedy sice poraženy, ale poučeny do dalších zápasů. 

Následovalo mrtvolné, nekolikahodinové čekání na zápas s nováčkem Extraligy Ledenicemi. Na prkně famózně zaházela Natka a nedovolila protihráčkám vůbec nic. Zato náš line-up to rozjel na plný obrátky a po prvním inningu jsme vedly 5:0. No - potom se to lehce zamotalo, dokonce to chvílemi i zavánělo průšvihem, ale vylízaly jsme se a zvítězily. První vítězství jsme oslavily Džekovou buchtou.

Nedělní ráno proti Tempu bylo opět úžasné. Pálilo se, běhalo se agresivně na metách, kradlo se. Další výhra přistává na našem účtu. Teď už nás čeká jen odpolední zápas proti Krči. No a na ten fakt už nikdo neměl sílu ani morál. To se tedy projevilo dost na pálce, kdy nás totálně dodělal uspávací plovací nadhoz, na který jsme prostě nenašly zbraň. Když ty pomalu hodíš, tak já ještě pomalejš švihnu. 

 

Sečteno podtrženo, 1:4. Na první turnaji končíme na krásném bronzovém místě. Bravo!! Takže Mrkve, ať nám to vydrží a příští týden jedem naostro. 
Obr: ...někdo po roce v tašce najde spiky, někdo dobrou blumu...

A kdo se chce podívat na nějaké vikendové foto, tak to máme tady:-)

-pelda-